Home » Mensje-inspiratie » Blog » Let the game begin

Let the game begin

Let the game begin

27 mrt. 2017 11:44

“Stop wasting time playing a role or concept. Instead, learn to actualize yourself.” Bruce Lee

 

Dag in en dag uit spelen wij verschillende rollen in dat wat wij ‘ons leven’ noemen. Wanneer je naar je werk gaat, ‘speel’ je de rol van ‘werkende man of vrouw’ of wanneer je studeert, ‘speel’ je je rol als ‘student’ en wanneer je weer naar huis gaat, dan ‘speel’ je de rol van ‘alleenstaande, (gescheiden) vader of moeder, broer of zus, kind, vriend of vriendin’.

 

Daarna vraagt het menselijk systeem, dat wij ‘lichaam’ noemen, ook nog de nodige aandacht en dan spelen we ‘de mens die honger heeft en die gaat koken, eten laat bezorgen of uit eten gaat’. Na de nodige ontspanning heeft het lichaam ‘rust’ nodig om alle indrukken van de dag en het eten te verwerken en gaat het slapen. En de volgende dag speelt het spel met jou in verschillende rollen zich weer opnieuw af. Keer op keer, totdat het systeem gebreken begint te vertonen en het ‘automatisch afspelen’ niet meer werkt….

 

Yes, denkt dat zelf, levensenergie of bewustzijn, eindelijk wordt er ruimte gemaakt voor mij! Ik heb er dan, op mijn manier, stiekem ook van alles aan gedaan om de aandacht te trekken van mijn gastheer/vrouw, maar het is me dan toch echt gelukt nu. Eindelijk kan ik de opdracht geven aan dat unieke omhulsel waarin ik door ‘stroom’. Dat unieke mens die zich bewust wordt van dat wat de persoonlijkheid (met haar neigingen en voorkeuren) overstijgt en nu van zichzelf kan leven zoals het bedoeld is.

 

De reis naar buiten gaf het omhulsel maar tijdelijk genot en dat is niet zo gek, want dat wat tijdelijk is, is niet wie of wat jij bent. Dus vroeg of laat stopt dat spel een keer. Maar die energie, verpakt in dat unieke lichaam met alles wat daar bij hoort, dat wil stromen en integreren met dat wat is, zodat het niet constant hoeft te bouwen op dat prachtige, maar beperkte brein in dat mooie, individuele lichaam. Je leven krijgt een unieke kleur wanneer je dat wat ons allen verbindt, maar niet tastbaar is, via jou volledig laat stromen.

 

Ben je er klaar voor? Let the game begin... en Sira en Skippie helpen je in onderstaand filmpje hier alvast bij :):

 

https://www.youtube.com/watch?v=0ajPApEgDrA 

 

 

 

« Vorige Volgende »

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.