Home » Wie ben ik?

 

 

Intellectuele achtergrond en zo
Het 'ikje' achter deze website is Priscilla Sharon Thé (Hoogeveen, 1977) en zij is geschoold als communicatie- en informatiewetenschapper. Na jaren gewerkt te hebben in de 'zichtbare en snelle' mediawereld in verschillende functies als redacteur, journalist, communicatieadviseur en PR-coach, werd het tijd voor verdieping. Of beter gezegd: het zelf schreeuwde al jaren om aandacht, maar werd keihard genegeerd. Totdat het moment arriveerde dat zij zich er wel aan moest overgeven en vanaf toen was er geen weg meer terug...

 

Transformatieproces en veganisme
Al van jongs af aan is ze gefascineerd door de filosofische vraag: 'Wie ben ik' en door de jaren heen veranderde het antwoord op deze vraag nogal eens. Dit leidde tot verschillende identiteitscrises in haar leven. Ze ging met 'zichzelf' aan de slag en daar waar ze niet in haar eentje uitkwam, zocht ze hulp voor. Ze doorleefde haar kinder- en groeipijnen en kwam zichzelf daarbij regelmatig tegen. Ze werd zich toen pas echt bewust van het effect van emoties op het mentale en lichamelijke systeem van de mens. 

 

Ze verhuisde van Amsterdam naar Rotterdam. Om vervolgens bijna 10 jaar later te veranderen van 'stadsmeisje' naar Limburgse 'plattelandsvrouw' :). In 2013 werd ze veganist en ook dat zorgde voor een aantal verrassende wijzigingen in haar leven. Haar kijk op 'de mens', andere dieren en 'de wereld' is voorgoed veranderd.

 

Radicaal zelfonderzoek en non-dualiteit
En net op het moment dat ze dacht dat ze weet wie ze (als afgescheiden entiteit) is, kwam Advaita of 'non-dualiteit' op haar pad. En nee, daar zat ze niet op te wachten. Maar ja, zoals wel vaker in het leven kun je als 'persoon' dingen 'wensen', maar als piepkleine golf in die oh, zo grote zee kun je helemaal niets 'doen', behalve meestromen (of er tegenin gaan en lijden, dat kan natuurlijk ook). Sindsdien is Priscilla steeds meer 'beschikbaar'.

 

Priscilla in het dagelijkse leven
Verder kijkt ze al jaren geen televisie (programma's) meer, maar nog wel zo nu en dan series en documentaires op Netflix. Voor de rest brengt ze haar tijd het liefst lezend en luierend door, of is ze aan het wandelen of hardlopen in het bos, samen met (of zonder) haar vriend en de harige 'matties' Sira en Skippie. En sinds ze vegan is, heeft ze wel iets met koken...

 

Levensassistente
Priscilla geeft inzichten, inspireert en maakt je soms zomaar onverwachts wakker. Dit doet ze op haar geheel eigenwijze en praktische manier. Je zou kunnen zeggen dat ze je helpt bij de ont-dekking van de verschillende ikjes van het menselijke identificatiesysteem. En dat wat overblijft wordt moeiteloos zichtbaar.

 

En als je zover bent gekomen om deze regel tekst te lezen, dan zou het zomaar kunnen dat jij al ergens uit de droom des levens aan het ontwaken bent: klaar om zichtbaar te worden als jezelf.

 

Welkom!